Café Pellicule #1: De Plaza-audiogids

Katharina Smets en Tim Vandebergh

Café Pellicule

Tijdens Café Pellicule openen we de langste toog van Duffel en geven we het podium aan jong talent, een kleinschalige try-out, een wild podiumidee van een artiest, een intieme lezing, een eendagstentoonstelling, … Een week op voorhand gepland of jaar tevoren geprikt: het kan allemaal. Tijdens deze avonden is de sfeer ongedwongen en spontaan. Bestel iets om te drinken en laat je verrassen.

NIEUW NIEUW NIEUW: preview van het programma van het nieuwe seizoen.

Plaza-audiogids

Tijdens deze eerste editie staat de audiogids centraal. De verhalen van tientallen Duffelaars nemen je mee op een wandeling door het gebouw. Het wordt een meeslepende en muzikale ervaring.

Vele Duffelaars hebben goede herinneringen aan de oude cinema en sommigen waren ook sterk betrokken bij de Monumentenstrijd. Tijdens de restauratiewerken openden we daarom Radio Plaza, waar iedereen haar of zijn verhaal kon komen vertellen. Kunstenares Katharina Smets en muzikant Tim Vandenbergh gingen aan de slag met al die herinneringen. Zet de koptelefoon op en laat je meevoeren door de nostalgie van de Plaza.

De audiogids werd gemaakt naar aanleiding van Open Monumentendag in 2018 om het ‘ontroerend erfgoed’ te beschermen: de verhalen over de familie Vercammen, de lokale filmgeschiedenis en geheimen van bezoekers.

Praktisch 

De audiogids is gratis. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel aangeraden via plazatickets@duffel.be

Om de tien minuten kan een duo aan de audiogids beginnen. De wandeling duurt 35 minuten. 

Credits

Audiogids Katharina Smets
Muziekcomposities en uitvoering Tim Vandebergh
Eindmix en advies Wederik De Backer