The Godfather

Francis Ford Coppola

za 21 sep 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u55min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Op zaterdag 21 september openen we het filmseizoen met The Godfather. Elk seizoen laten we het publiek de openingsfilm kiezen. We doken in de archieven van Cinema Plaza en kozen vijf films die goed scoorden in de Plaza van weleer. Het publiek koos deze oerdegelijke gangsterfilm om het nieuwe seizoen van Cinema Plaza te openen.

Vito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken zonder dat hij zelf op de voorgrond treedt. De jongste zoon bemoeit zich niet veel met de familiezaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader.

Credits

Regie: Francis Ford Coppola

Met Marlon Brando, Al Pacino & James Caan

1972

175 min

Films die het niet haalden...

King Kong

1933 • Merian C. Cooper & Ernest B. Schoedsack

Bekijk een van de meest iconische filmscènes uit de geschiedenis op het meest iconische scherm van Duffel. King Kong is een klassieker onder avonturenfilms. Een groep documentairemakers gaat filmen op Skull Island en komen daar allerlei vreemde wezens tegen... waaronder King Kong. 

Rebel Without a Cause

1955 • Nicholas Ray

James Dean, die in de jaren 50 het idool was van duizenden emotioneel verwarde tieners, steelt anno 2018 nog steeds hart. Zijn magische uitstraling en gevoelige blik gaan over de grenzen van tijd en ruimte heen en grijpt nog steeds in het gemoed.

Psycho

1960 • Alfred Hitchcock

Psycho is de bekendste film van Hitchcock. De douche-scène is een van de meest effectieve en iconische spannende scènes uit de filmgeschiedenis. Een Zwart-wit meesterwerk van de grootmeester van de suspense.

Daens

1992 • Stijn Coninx

Straf hoe regisseur Stijn Coninx in zijn beste film sinds ‘Daens’ erin is geslaagd om zowel Davids lijdensweg als het complexe onderzoek naar de daders in een meeslepende film te gieten. Jan Decleir laat als Davids opa nog eens zien waarom hij Vlaanderens Allergrootste is. (bron: Humo)

De resultaten

1. The Godfather

2. Deans

3. Rebel Without a Cause

4. Psycho

5. King Kong