1917 (afgelast/uitgesteld)

Sam Mendes

di 17 mrt 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u20min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws/cinema-plaza-en-het-coronavirus

Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten aan het front tijdens WOI, krijgen in de lente van 1917 een schijnbaar onmogelijke missie: ze moeten een boodschap bezorgen om te voorkomen dat 1.600 soldaten in een dodelijke val zullen trappen. Daarvoor moeten ze echter tot diep in het vijandelijke territorium treden, en dat alles in een race tegen de meedogenloze tijd. 

1917 is deels gebaseerd op de verhalen van regisseur Sam Mendes' grootvader langs vaders kant. De film wordt alom geprezen om de verbluffende sound effects en Roger Deakins' immersieve cinematografie. Het duo Mendes-Deakins werkte al vaker samen, onder andere aan Skyfall en Revolutionary Road. We volgen de personages in 1917 in een schijnbaar one shot dat grotendeels ononderbroken blijft, wat zorgt voor een intense spanningsopbouw. Mendes: 'I wanted you to feel like you were there with the characters, breathing their every breath, walking in their footsteps. 'Door die ambitie werd de productie van de film geen simpele onderneming, maar het resultaat is volgens velen een mogelijke deelnemer voor de Oscars. 

Mendes slaagt erin om een aangrijpend, emotioneel gedreven oorlogsdrama uit te werken. (...) Van bij de aanvang word je flink bij de kraag gevat omdat Deakins' ingenieuze camerabewegingen eruitzien alsof ze in één lang shot zijn opgenomen.
- ★★★★★ - Filmmagie