Beautiful Boy

Felix Van Groeningen

do 18 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte Van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt.

Credits

Regie Felix Van Groeningen
Met Steve Carell, Maura Tierney & Timothée Chalamet
°2018
Duur 120 min.

Om maar onmiddelijk naar de conclusie te springen: Beautiful Boy is tegelijk een diep in het gemoed grijpend drama, een film die de ster van regisseur Felix van Groeningen in Tinseltown verder zal doen rijzen, én een grote triomf voor de twee hoofdacteurs, Timothée Chalamet en Steve Carell. Lees meer...

Gisteren was het D-Day voor Felix Van Groeningen: zijn eerste Engelstalige film Beautiful Boy, met topacteurs Steve Carell en Timothée Chalamet, ging in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. Onze landgenoot mag fier zijn, want ondanks het grotere canvas is hij zijn eigenheid niet verloren in dit diep ontroerende drugsdrama.

Met een beetje geluk heeft ons land volgend jaar niet één, maar twee vertegenwoordigers op de Oscars. Dat Girl lang niet kansloos is om genomineerd te raken in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film, wisten we al. Maar ook Beautiful Boy werpt zich nu op als een serieuze awards-kandidaat.

Het Engelstalige debuut van Felix Van Groeningen is een rauwe en diep ontroerende familiekroniek over een vader (Steve Carell) en zijn drugsverslaafde tienerzoon (Timothée Chalamet). Van Groeningen werkt met een budget dat een veelvoud is van wat hij in België gewoon was – dat hoor je ook aan de peperdure soundtrack, met nummers van o.a. John Lennon, David Bowie, Neil Young en Nirvana –, maar verliest daarbij nooit zijn kenmerkende gevoeligheid of eigenzinnige filmtaal uit het oog. Amerika of niet, dit is vintage Van Groeningen.

Lees meer...

Trailer Beautiful Boy