Bohemian Rhapsody

Bryan Singer

di 17 dec 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u15min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Bohemian Rhapsody van Bryan Singer is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. 

Freddie Mercury leverde strijd tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band, aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, tot ongekende hoogten. Geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloed door kwaadwillige personen, de band te verlaten en een solocarrière te beginnen. Hij ziet echter enorm af van het gebrek aan de samenwerking met Queen, en Freddie weet zich, net op tijd voor Live Aid, weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper zijn diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor een nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Credits

Regie: Bryan Singer

Met: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy

2018

Duur: 134 min.

Alle critici zijn het eens: Rami Malek schittert als Queen-zanger Freddie Mercury in de nieuwe film Bohemian Rhapsody. Eenvoudig was dat niet, vertelt de acteur uit Mr. Robot. “Het is een uitdaging die je ’s nachts wakker houdt.”
- De Morgen