Burning

Lee Chang Dong

di 16 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u30min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Jongsoo werkt parttime als koerier in Seoul maar droomt van een schrijverscarrière. Toevallig ontmoet hij Haemi, een meisje dat vroeger in zijn buurt woonde. Ze vraagt ​​hem om tijdens haar vakantie in Afrika voor haar kat te zorgen. Bij haar terugkeer stelt Haemi hem voor aan Ben, een mysterieuze jongen die ze daar ontmoette. Op een dag onthult Ben hen een vreemde hobby ...

De puzzelstukjes om het mysterie op te lossen, zijn talrijk: Burning gaat over fragiele mannelijkheid, erfelijke agressie en rauwe jaloezie, maar ook over de nare gevolgen van eenzaamheid. Tegelijk schetst regisseur Lee Chang Dong de enorme klassenverschillen die bestaan in zijn land, dat verscheurd wordt tussen rurale traditie en hyperkapitalistische, verwesterde toekomst.

Gebaseerd op een kortverhaal van Haruki Murakami, trakteert de Koreaan Lee Chang-dong ons op een poëtische en onweerstaanbare thriller, die unaniem bewierookt werd door de internationale pers na zijn première in Cannes 2018. Burning is een onweerstaanbare combinatie van mysterie en poëzie.

Credits

Regie Lee Chang Dong
Met Yoo-ah-in, Steven Yeun & Jeong Jong-soe
°2018
Duur 148 min.