Cinema Paradiso

Giuseppe Tornatore

di 28 mei 20u00
Voorbij
Duur: +- 02u35min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Salvatore, een succesvol regisseur, keert na 30 jaar terug naar zijn geboortedorp op Sicilië als hij van zijn moeder hoort dat zijn dierbare vriend Alfredo is overleden. Alfredo was de filmoperateur van de plaatselijke bioscoop Cinema Paradiso. Salvatore bracht hier de gelukkigste momenten van zijn jeugd door. In deze bioscoop bracht Alfredo hem de liefde voor film bij. Alfredo was een vaderfiguur voor Salvatore, die zelf geen vader meer had. Hij gaf hem raad en liefde. Urenlang praatten ze over film. Salvatores terugkeer brengt echter ook pijnlijke herinneringen terug aan zijn grote liefde Elena. Om zijn droom, een grote regisseur worden, te verwezenlijken moest hij haar en zijn geboortedorp achterlaten...

Cinema Paradiso won naast de Oscar Beste Buitenlandse Film talloze prijzen en is een prachtige ode aan de liefde én de cinema van de hand van Giuseppe Tornatore.

Cine Passé

Onder het label Cine Passé zit een reeks films die een traject afleggen door de filmgeschiedenis zoals die het licht zag door de projectoren van de familie Vercammen, de voormalige eigenaars van Cinema Plaza. De reeks vormt een ideale kennismaking met de filmgeschiedenis.

De inleiding voor filmliefhebbers van elk niveau start om 19:30.

Credits

Regie Giuseppe Tornatore
met Jacques Perrin, Philippe Noiret & Leopoldo Trieste
° 1988
Duur 155 min.