Coureur

Kenneth Mercken

di 11 feb 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u40min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Als beloftekampioen van België beslist Felix om naar Italië te verhuizen omdat hij als jeugdwielrenner daar het beste omringd kan worden.

De jonge Felix heeft een droom: wielrenner worden, zoals zijn vader dat was. Die ziet in zijn zoon de kans om zijn eigen mislukte carrière goed te maken. Wanneer Felix volwassen is, is het duidelijk dat hij een absoluut toptalent is. Als beloftekampioen van België beslist hij om naar Italië te verhuizen omdat hij als jeugdwielrenner daar het beste omringd kan worden. Die overgang blijkt minder gemakkelijk te gaan dan hij vermoedde, maar Felix is vastberaden om zijn vader trots te maken.

Regisseur Kenneth Mercken baseerde ‘Coureur’ deels op zijn eigen leven. Hij werd Belgisch kampioen bij de elite zonder contract en zocht toevlucht in EPO om de sprong naar de top van de wielersport te pogen. Het resultaat is een authentiek en tragisch verhaal over ambitie en hoogmoed in een uitermate toxische omgeving. Mercken verliest nooit het menselijke uit het oog, en weet er stilistisch een uniek aspect aan te geven, waardoor de film nog lang blijft nazinderen.

Nieuw: inleiding door regisseur

De film zal ingeleid worden door de regisseur, Sjef De Wilde (Velo Vinci) en een sportjournalist Nico Dierckx (podcast Radio Stelvio) om 20:15. De inleiding duurt ongeveer 30 minuten. De film begint aansluitend.

Coureur

Regie: Kenneth Mercken

Met: Niels Willaert, Koen De Graeve & Karlijn Sileghem

2019

Duur: 20-30 min. inleiding + 96 min. film

Je hoeft geen koersfanaat te zijn om van Coureur te houden. Regisseur Kenneth Mercken, ooit beloftekampioen, is zelfs beenhard voor de sport waaraan hij een deel van zijn leven wijdde. Maar tussen de tragiek schemert ook prachtige poëzie door. Verder lezen
- ★★★☆☆ (De Morgen)