De Delvers presenteren: Control

Anton Corbijn

di 10 mrt 20u15
Duur: +- 03u10min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Control, het speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn, volgt het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis van 1972 tot zijn vroegtijdige dood in mei 1980. De Delvers kozen deze film en zullen een korte set spelen voor de film. Muziekkenner Danny Quetin leidt de avond in.

De snelle roem van de post-punkband - een van de meest invloedrijke Britse bands aller tijden - zorgde voor een succesvolle Europese tournee en een buitenechtelijke affaire met de Belgische journaliste Annik Honoré. Toch liet Curtis zijn geboortedorp Macclesfield nooit los. Vlak voor de tournee naar de States, pleegt de muzikant zelfmoord. Op slag wordt hij icoon in de postpunkgeneratie.

Control is gebaseerd op de memoires van Curtis' weduwe Deborah en doet niet mee aan mythevorming. Het is een bijzonder portret van een gevoelige ziel die via muziek aan een vreugdeloos bestaan in een grauwe voorstad van Manchester wil ontsnappen. 

De Delvers kozen deze film en zullen een korte set spelen na een inleiding door muziekkenner Danny Quetin. Aansluitend begint de film (omstreeks 20:45).

 

I struggle between what I know is right in my own mind, and some warped truthfulness as seen through other people's eyes who have no heart, and can't see the difference anyway
- Ian Curtis

De Delvers & Danny Quentin

De Delvers is een Nederlandstalig nachtorkest. Korte, hoekige new-wave en postpunk nummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren’80 zonder nostalgisch te klinken. De Delvers brachten eind 2018 hun, in de alternatieve muziekpers en donkere scène fel bejubeld, debuutalbum uit.

Er volgde Airplay en album besprekingen op de belangrijkste alternatieve en underground radio zenders in België en Nederland (o.a Radio Centraal, Radio Scorpio, Kinkystar Radio, Pinguin Radio…) met als hoogtepunt alternatief album van de week op de Nederlandse radiozender Indiexl (Nl) en Poolijs (Urgent Fm). In September 2019 komt het album ook uit op vinyl in een samenwerking met Music Media Corner(BE) en Variaworld(Nl). De Delvers stellen het album voor op de grootste eendaagse platenbeurs van Europa in de Ijsselhallen in Zwolle en het brengt hen ook naar Concerto Amsterdam.

Met hun optredens bouwen De Delvers verder aan een stevige live reputatie met gesmaakte doortochten op o.a de Gentse Feesten en op ‘A tribute To Siglo XX’ waarvoor ze enkele nummers van de legendarische postpunkband in het Nederlands bewerken. Eind 2019 brengen ze de losse single ‘Poolnacht’ uit die door de muziekredactie van muziekmagazine Luminous Dash een plekje krijgt tussen de 10 beste Belgische singles uitgebracht in 2019. Volgens de muziekredactie de bevestiging van de unieke sound, eigenheid en donkere poëzie van het nachtorkest.  Het radioprogramma De Dag Des Oordeels geeft de single dan weer een plek in hun uitzending ‘The best of 2019: The Retrospective’. Momenteel werken De Delvers aan een tweede album dat in 2021 zal verschijnen.

De Delvers zijn: Dries Emmerechts, Laurens Primusz, Silke Verslype, Tom Kets, Menno Buggenhout

Danny Quetin is presentator van het radioprogramma’De Dag des Oordeels’.

Een radioprogramma rechtstreeks uitgezonden vanuit de catacomben van de muzikale onderwereld, waar de nadruk ligt op de duisterheid en donkerte van de jaren 80.(new wave, gothic, ebm, postpunk en alle aanverwanten) en nieuwe bands die zich door deze periode laren inspireren. Daarnaast is hij recensent en promo-manager voor het toonaangevende muziekmagazine Dark Entries en een groot vinyl liefhebber.