De Nijl is in Caïro aangekomen

Peter Van den Eede en Willem de Wolf

za 21 mei 20u00
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 16 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 12 euro
Kansentarief: 3 euro
Groepen: 15 euro


Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de start van de ticketverkoop!

In De Nijl is in Caïro aangekomen spelen Peter Van den Eede en Willem de Wolf een stel ouder wordende artiesten: een rol die hen met de jaren meer en meer onder de huid kruipt, zo lijkt het wel!

Twee broers komen samen om te praten. Over hoe om te gaan met tijd en eenzaamheid. Over ouder worden en plaats maken. Over hun nierstenen. Beiden vertegenwoordigen een radicaal ander mensbeeld: ascese en hedonisme, ratio en romantiek, pragmatisme en heldendom, filosofie en slapstick. Teksten ontleend aan Schopenhauer, de Montaigne, Pascal en Thomas Bernhard vormen de basis voor een hilarische folie à deux. Een licht verteerbaar filosofiebuffet dat teruggaat naar één van z’n vroegste vormen: de dialoog. 
Van den Eede en de Wolf zoeken uit hoe de eminente filosofen - plus enkele nieuwe spelers en speelsters - soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness, dieettrends en sociale bubbels. Zo stoten ze op thema’s die universeel en verrassend eigentijds zijn. Hoe haal je genoeg uit jezelf zodat je ook zonder sociaal contact gelukkig kan zijn? Hoe verdraag je de mensen met wie je samenleeft? Hoeveel waarde moet je hechten aan wat dokters zeggen? En hoe accepteer je de tergende nabijheid van de dood? De Nijl is in Caïro aangekomen geeft geen antwoorden, wel stof tot nadenken!