De Patrick

Tim Mielants

di 01 okt 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u30min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Patrick is een getalenteerde meubelmaker doch simpele geest die klusjes doet op de naturistencamping van zijn ouders. Wanneer Patrick op een dag aan zijn werkbank staat, blijkt één van zijn hamers verdwenen te zijn.

De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent. Patrick (Kevin Janssens) woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. Daar bovenop komt het overlijden van zijn vader, dat Patrick helemaal radeloos maakt.

De Patrick is het langspeeldebuut van Tim Mielants, die eerder zijn strepen verdiende bij series als ‘Cordon’ en ‘Peaky Blinders’. Om zich volledig in de rol van Patrick in te leven kwam Kevin Janssens maar liefst zeventien kilogram aan en kroop hij in Adamskostuum voor de camera. Net als vele andere Belgische en Nederlandse karakteracteurs en -actrices.

Credits

Regie: Tim Mielants

Met: Kevin Janssens, Ariane van Vliet, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Frank Vercruyssen, Jean-Benoît Ugeux, Hannah Hoekstra, Louis van der Waal, Pierre Bokma en Peter Gorissen.

2019

90 min.