De Witte van Zichem

za 06 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Op zaterdag 6 april dopen we onze filmprojector en openen we het filmseizoen met De Witte van Zichem (1934). We doken in de archieven van Cinema Plaza en kozen vijf films die goed scoorden in de Plaza van weleer. Bijna 300 bezoekers stemden en kozen voor de Duffelse openingsfilm.

Deze film is deel van het Duffels collectief geheugen: Jefke Bruynickx is de eerste Duffelaar op het witte doek, en dat in 1934. In een aaneeschakeling van kattenkwaad ontmoeten we 'de Witte', de jongste telg van een Brabants gezin.

Films die het niet haalden...

The Good, the Bad and the Ugly

1966 - Sergio Leone

The Good, The Bad and The Ugly behoort tot de hoogtepunten van het 'spaghettiwestern'-genre. The Good, The Bad and the Ugly is de meest Italiaanse van alle westerns van de grootmeester Sergio Leone, die in een gerestaureerde versie op het grote doek pas echt tot zijn recht komt.

Koko Flanel

1990 - Stijn Coninx

De romantisch komedie Koko Flanel is een Belgische klassieker. Urbanus op zijn best: geklungel, gepruts en legendarische gezichtsexpressie.  Als eeuwige vrijgezel gaat hij op zoek naar de ideale vrouw.

Jaws

1978 - Steven Spielberg

Jaws is de perfecte avonturenfilm die meteen tot klassieker werd gedoopt. Hij won drie Oscars: voor montage, geluid en de fenomenale muziek van John Williams. De film beïnvloedde de filmgeschiedenis sterk door de onnavolgbare spanningsopbouw en sterke acteerprestaties.

An Officer and a Gentleman

1982 - Taylor Hackford

An Officer and a Gentleman is een klassieker in het romantische genre. De charmante -en toen nog bruinharige- Richard Gere stal vele harten in zijn rol als officier-in-opleiding. Love lifts us up where we belong...

Een grafiekje voor de liefhebbers: hoe stemde ons publiek?