At Eternity's Gate

Julian Schnabel

di 03 dec 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u35min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Willem Dafoe belichaamt op weergaloze wijze de legendarische schilder Vincent van Gogh. Wat als Vincent van Gogh ondanks dat afgesneden oor toch gelukkig werd van schilderen?

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 naar Frankrijk verhuist om door te breken als kunstenaar, leert hij een groep avant-gardistische kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Helaas stuit Van Gogh bij hen alleen maar op meer onbegrip en afwijzingen, zoals in zijn thuisland. Hij vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds meer in een wereld van ziekte en depressie.

Schnabel, die eerder al succes boekte met Oscarwinnaar ‘Le scaphandre et le papillon’, dwingt de kijker om in de huid van de gekwelde kunstenaar te kruipen. Voor zijn unieke kijk op van Goghs leven baseerde hij zich vooral op brieven en roddels. De focus ligt voor een groot stuk op de fascinatie van de kunstenaar voor de natuur en de manier waarop hij omging met het onbegrip van zijn tijdgenoten. Willem Dafoe belichaamt op weergaloze wijze de legendarische schilder, waardoor hij onlangs nog bekroond werd met een Oscarnominatie voor beste acteur in een hoofdrol. De ensemble-cast wordt verder aangevuld door onder meer Oscar Isaac, in de rol van Paul Gauguin, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik.

Credits

Regie: Julian Schnabel

Met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac

2019

Duur: 111 min.

Willem Dafoe is Vincent van Gogh in ‘At eternity’s gate’, een intense biopic die de schilder zo dicht op de huid zit dat je de verf haast kunt ruiken.
- ★★★★☆ (De Standaard)
Wat als Vincent van Gogh ondanks dat afgesneden oor toch gelukkig werd van schilderen? At Eternity’s Gate biedt een originele kijk op de geplaagde kunstenaar, Willem Dafoe is in grote doen.
- ★★★☆☆ (De Morgen)