GEANNULEERD: Dag 3: Tankman

Il Brigata

za 28 nov 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u30min.

Prijzen

Standaard: 15 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 11 euro
Kansentarief: 3 euro
Kansentarief jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro
Gratis: 0 euro
Gratis: 0 euro


De Vlaamse regering besliste op 27 oktober de deuren van alle cultuurhuizen voor onbepaalde tijd terug te sluiten vanaf 30 oktober. Met spijt in het hart, zal Cinema Plaza de deuren niet meer heropenen in 2020. Samen moeten we de verspreiding van het coronavirus tegenhouden en onze fysieke contacten tot een minimum beperken - ook een bezoek aan Cinema Plaza hoort daarbij. Daarom lassen we alle activiteiten van de rest van het jaar af. Tickethouders worden persoonlijk per mail op de hoogte gebracht.

In de nacht van 3 op 4 juni 1989 bestormde het Chinese leger het Tiananmenplein, het Plein van de Heilige Vrede, waar al zeven weken studenten protesteerden voor meer democratie. Het werd een bloederige confrontatie in de straten van Beijing. Het leger zette tanks in om de betogers uit de weg te ruimen. Verslaggevers schatten dat er ongeveer 1000 doden vielen. 10 000 betogers werden gearresteerd.

'Tank Man’ is de bijnaam van een onbekende Chinese man die een colonne tanks tegenhield toen deze het Tiananmenplein wilde verlaten De kans is heel groot dat je het beeld zo voor je geest kan halen. In China is het verboden. Sterker nog, alle mogelijke verwijzingen naar de protesten worden gecensureerd. Het liefst van al zouden de autoriteiten heel de gebeurtenis uit het collectieve geheugen wissen.

Dag 3: Tankman is een onderzoek naar de werking van stilte als politieke kracht aan de hand van één van de meest bekende beelden uit de twintigste eeuw. Wanneer is zwijgen een daad van dissidentie en wanneer zijn wij onvrijwillig medeplichtig aan censuur?

Duffelaar Bertel Jespers is deel van het Antwerpse gezelschap Il Brigata, genoemd naar de vrolijke verhalenvertellers uit Boccaccio’s 'Decamerone'.

Credits

Van en met: Elias Bosmans, Maarten Degraeuwe, Bartel Jespers, Gode Kempen, Simon Knaeps, Rino Sokol en Kevin Wekker
Productie: Il Brigata
Coproductie: Kultuurfaktorij Monty
In samenwerking met KC Nona

Coronamaatregelen

Bestel per bubbel!

Het is belangrijk dat je per bubbel je bestelling doet. We vullen de zaal immers op volgens de geldende afstandsregels. Beste je niet samen? Dan zal je helaas niet naast elkaar kunnen zitten.

Beperkt aantal plaatsen

Het programma zoals het nu voor je ligt, is onderhevig aan de coronamaatregelen. We volgen de regels nauw op en zorgen voor een veilig bezoek. De ticketverkoop is gefaseerd. We starten met een beperkt aantal bezoekers. Uitverkocht?  Als de maatregelen het toelaten verkopen we in een tweede fase extra tickets. Via de nieuwsbrief (inschrijven onderaan website) en/of de wachtlijst wordt je als eerste op de hoogte gebracht van extra tickets.

Coronanieuws

Je vindt de meest recente informatie en tips voor een veilig bezoek op www.cinema-plaza.be/nieuws of aan het vrijetijdsloket. Voor de voorstelling sturen we je een mail of bericht met de meest recente afspraken. Voeg plazatickets@duffel.be toe aan je contacten zodat we niet in je spam terechtkomen.

Iets drinken voor of na de voorstelling

Wil je voor of na de voorstelling iets blijven drinken? Reserveer dan een tafeltje voor en/of na de voorstelling. De plaatsen zijn beperkt door de coronamaatregelen. Aan een tafeltje kan je maximaal met 6 personen plaatsnemen. Tafeltjes kan je bestellen wanneer je een ticket koopt voor de voorstelling.