(geannuleerd) Marina

Mijlstraat

di 18 aug 20u30
Voorbij
Duur: +- 01u58min.

Prijzen

Gratis: 0 euro

Locatie

Mijlstraat
Mijlstraat 108
2570 Duffel


We keken er naar uit om in jouw buurt langs te komen met onze openluchtfilms maar het kan niet. Het coronavirus heeft ons opnieuw in de ban en daarom blijft Cinema Plaza in haar kot. Dit valt ons zwaar maar we denken dat dit, om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan, de juiste beslissing is.

Wil je weten wat Cinema Plaza in het seizoen 2020-2021 te bieden heeft? Je vindt onze seizoensbrochure in heel wat Duffelse winkels of ontdek het programma op www.cinema-plaza.be.

Hou het veilig en gezond en tot binnenkort in Cinema Plaza.

Marina is vrij gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata, de Italiaans/Belgische zanger. Rocco zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren. 

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant, met alle gevolgen van dien.

De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Hij zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren. 

Credits

Regie: Stijn Coninx

Met: Matteo Simoni, Chris Van den Durpel, Ludo Hellinx, Luigi Lo Cascio, Donatella Finocchiaro, Jeel Florizoone

2013

BE

Openluchtfilm

Deze film zal gespeeld worden op het veldje achter de kerk in de Mijlstraat. De ingang is ter hoogte van Mijlstraat 108.

Cinema Plaza komt deze zomer uit haar kot. Onze nieuwe openluchtfilms strijken elke week neer in een andere buurt. Wij komen naar jouw plaza. We schotelen je straffe pareltjes, populaire kaskrakers en heerlijke familiefilms voor. Verzamel je bubbel, neem je stoel mee, bereid een picknickmand voor en zak af naar het plein in jouw buurt.

Lees op www.cinema-plaza.be/openlucht na hoe we er een veilige en gezellige avond van maken.