(geannuleerd) Parasite

Ter Elstlei (Kasteelruïne)

di 11 aug 20u30
Voorbij
Duur: +- 02u12min.

Prijzen

Gratis: 0 euro

Locatie

Ter Elstlei (Kasteelruïne)
Ter Elstlei
2570 Duffel


We keken er naar uit om in jouw buurt langs te komen met onze openluchtfilms maar het kan niet. Het coronavirus heeft ons opnieuw in de ban en daarom blijft Cinema Plaza in haar kot. Dit valt ons zwaar maar we denken dat dit, om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan, de juiste beslissing is.

Wil je weten wat Cinema Plaza in het seizoen 2020-2021 te bieden heeft? Je vindt onze seizoensbrochure in heel wat Duffelse winkels of ontdek het programma op www.cinema-plaza.be.

Hou het veilig en gezond en tot binnenkort in Cinema Plaza.

Aan de Kasteelruïne Ter Elst tonen we de Oscarwinnaar van dit jaar. Parasite is een slimme en vlijmscherpe satire over de sociale ongelijkheid in het moderne Korea.

Ki-taek woont met zijn gezin in een armoedig kelderappartement, niet meer dan één kamer met beperkte toegang tot Wi-Fi. Ze knopen de eindjes aan elkaar met onderbetaalde baantjes, maar wanneer ze ook die verliezen, besluit de zoon, Ki-woo, het over een andere boeg te gooien. Met een vervalst diploma en een proper hemd biedt hij zich aan als de vervanger van de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park. De inventieve Ki-woo spot meteen tal van opportuniteiten om zijn familieleden aan een baantje te helpen.Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland. 

Parasite ging dit jaar naar huis met 4 Oscars, waaronder die van Beste Film. Een historisch moment, want het is de allereerste keer dat een niet-Engelstalige film de meest prestigieuze van alle Oscars wint. Voor kenners komt deze bekroning niet onverwacht. Na de Hollywood producties Snowpiercer en Okja keerde de Koreaanse filmmaker Joon-ho Bong terug naar zijn heimat voor deze slimme en vlijmscherpe satire over de sociale ongelijkheid in het moderne Korea. 

Een geestige, inventieve en heerlijk zwierig geregisseerde suspensekomedie.
- ★★★★★ - Knack

Credits

regie: Joon-ho Bong

Met: Song Kang-ho, Choi Woo-shik, Lee Sun-kyun, Park So-dam, Cho Yeo-jeong, Lee Jung-eun, Chang Hyae-jin, Jung Ziso

Zuid-Korea

2019

 

Openluchtfilms

We tonen de film op de grasstrook naast de dijk, ter hoogte van de kasteelruïne. Inkom zijn langs de Ter Elstlei en langs de dijk.

Cinema Plaza komt deze zomer uit haar kot. Onze nieuwe openluchtfilms strijken elke week neer in een andere buurt. Wij komen naar jouw plaza. We schotelen je straffe pareltjes, populaire kaskrakers en heerlijke familiefilms voor. Verzamel je bubbel, neem je stoel mee, bereid een picknickmand voor en zak af naar het plein in jouw buurt.

Lees op www.cinema-plaza.be/openlucht na hoe we er een veilige en gezellige avond van maken.