Green Book

Peter Farrelly

di 10 dec 14u00
Voorbij
di 10 dec 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u10min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


De Afrikaans-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley moet voor zijn concerttour in 1962 doorheen het zuiden van de VS reizen, wat allesbehalve vanzelfsprekend en veilig is. Daarom neemt hij als chauffeur de Italiaans-Amerikaanse buitenwipper Tony Lip in dienst.

Die zit namelijk zonder job, nu de nachtclub waar hij werkte gesloten is voor renovatie. Initieel kunnen de twee het maar moeilijk met elkaar vinden. De culturele kloof tussen de hoogopgeleide aristocraat Shirley en Tony, die het meer van zijn spieren moet hebben dan van zijn brein, kon dan ook niet veel groter zijn. Gaandeweg stappen ze echter allebei af van hun vooroordelen en groeit er een oprechte vorm van wederzijds respect.

Hoewel regisseur Peter Farrelly moeilijke onderwerpen aansnijdt, zoals rassensegregatie en armoede, is Green Book allesbehalve een loodzware film te noemen. De film inspireert, zit tjokvol humor, en is kan steunen op sterke acteerprestaties. De chemie tussen Mahershala Ali en Viggo Mortensen werkt bijzonder aanstekelijk. Bekroond met drie Golden Globes, waaronder die voor Beste Mannelijke Bijrol en Beste Script.

Credits

Regie: Peter Farrelly

Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali

2019

Duur: 130 min.

Namiddagvertoning in het kader van Cinema Plus+ (geen genummerde plaatsen)

Elke tweede dinsdag van de maand nodigt de gemeente je uit in Cinema Plaza voor Cinema Plus+.  De programmatie werd gekozen door een werkgroep vrijwilligers.

Zoals gewoonlijk openen de deuren om 13:30 en kan je gezellig napraten met koffie en cake.

Een ticket kost € 5 en koop je ter plaatse. Vrije zit.

Reserveren is niet verplicht en enkel aangeraden voor groepen en rolstoelgebruikers.

Green Book met Viggo Mortensen en Mashershala Ali als ongewoon duo houdt zich aan de conventies van een film over een ‘odd couple’. Maar wel met flair en vakmanschap. ★★★★☆ (NRC Handelsblad)
- ★★★★☆ (NRC Handelsblad)