Joker (Uitgesteld/Afgelast)

Todd Phillips

di 21 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u01min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

 

Joker is geen klassieke superheldenfilm, maar een rauwe en diepgaande karakterstudie over het leven van de iconische aartsvijand van Badman.

We volgen de neergang van de labiele veertiger Arthur Fleck, een freelanceclown die nog bij zijn moeder woont. Wanneer zijn therapie wordt stopgezet en hij zijn baan verliest slaan de stoppen door. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen in gang zet.

Joker is een verrassend sombere film van Hangover-regisseur Phillips, die zich duidelijk heeft laten inspireren door de Scorsese-films Taxi Driver en King of Comedy. Met een weergaloze hoofdrol van Joaquin Phoenix, die voor zijn rol 25 kilo afviel en daarmee de meest uitgemergelde superschurk uit de filmgeschiedenis werd.

Als dan toch ooit een film over de meest beruchte superschurk ter wereld gemaakt moest worden, dan kon het maar beter Joker zijn: huiveringwekkend, ongemakkelijk en dus controversieel. Precies zoals de moorddadige clown het zelf graag zou zien.
- ★★★★ - De Morgen