Judy (afgelast/uitgesteld)

Rupert Goold

di 26 mei 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

 

Judy is een ontroerende biopic van Rupert Goold over Judy Garland’s (Dorothy in ‘The Wizard of Oz’) fatale levensjaar en een ode aan haar fenomenale talent.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, grijpt actrice en zangeres Judy (Renée Zellweger) in 1968 de kans om een reeks theatershows te geven in Londen. Met de opbrengst daarvan hoopt ze haar kinderen terug in huis te kunnen nemen en een stabiel leven te bieden. Al haar verslavingen, doorheen de jaren vergaard in de extreem stresserende muzieksector, spelen haar echter serieus parten. In combinatie met de mensen in haar omgeving die profiteren van Judy's roem, zorgt dit voor een dodelijke cocktail.

Op 22 juli 1969 overleed de 47-jarige actrice en zangeres Judy Garland (Dorothy in 'The Wizard of Oz') in Londen aan een onvrijwillige overdosis kalmeermiddelen. In deze ontroerende biopic staat Garlands fatale levensjaar centraal, met in de hoofdrol de innemende Renée Zellweger, die Garland een doorleefde kwetsbaarheid en tragiek geeft. Zellweger neemt zelf de zangpartijen voor haar rekening, waaronder bekende klassiekers als 'Somewhere over the Rainbow'. De Amerikaanse pers was na de wereldpremière duidelijk: de actrice mag beginnen dromen van een Oscar. (bron: Cinema ZED)

Renée Zellweger schittert als Judy Garland in haar nadagen in 'Judy'. Ze laat niet alleen haar neergang, maar ook haar fenomenale talent zien.
- ★★★★★ (NRC)