Kortfilmavond met Poolhert

Samen Gelukkig

di 07 jan 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Wees welkom op de eerste Kortfilmavond in Cinema Plaza. De Duffelse regisseur Marie De Hert en Poolhert-partner Ellen Pollard tonen hun werk en gaan in gesprek over wat hen inspireert en hoe het was om in Duffel te filmen. Op het programma staan hun gelauwerde kortfilm Samen gelukkig, Bomma & Maurits en De laatste dans.

Poolhert is het filmproductiehuis van de Duffelse Marie De Hert en Ellen Pollard, met een hart voor documentaire en creatieve film in al haar facetten. "Wat ons aanspreekt in het maken van films en documentaires is de kans om zowel kleine als grote verhalen in beeld te brengen, mensen te ontmoeten en nieuwe werelden te verkennen. Zo wordt elke dag bevestigd hoe rijk, interessant en mooi onze wereld is."

Nagesprek en Q&A

Na de film gaan we een gesprek aan met de makers. Alle acteurs van Samen gelukkig zullen aanwezig zijn en beantwoorden graag vragen uit het publiek.

Bomma & Maurits

Bomma & Maurits is een liefdesverhaal van twee mensen op leeftijd. De bomma van regisseur Marie De Hert leerde Maurice tien jaar geleden kennen via Seniorennet. Sinds hun eerste ontmoeting zijn ze onafscheidelijk. Deze documentaire is een portret boordevol liefde en humor. 

De laatste dans

De laatste dans is een korte documentaire over de laatste dansvoorstelling van dagcentrum Rotonde. Het dagcentrum moest door overheidsbesparingen de deuren sluiten waardoor de hechte groep vrienden over andere centra moet worden verdeeld. Samen met hun begeleiding vinden ze in dans een manier om met hun gevoelens om te gaan. Het is een verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap en afscheid, vertelt via muziek en dans. 

Samen Gelukkig

Deze met liefde gemaakte kortfilm vertelt het hoopvolle verhaal van een asielzoeker die op bijzondere wijze de dagdagelijkse sleur van drie gepensioneerden doorbreekt.  De rollen van de senioren worden vertolkt door Gusta, Chris en Maurits, de grootouders van Marie. De jonge Irakese vluchteling wordt gespeeld door Mohanad, die zelf naar België kwam als oorlogsvluchteling en die ook mee instaat voor het scenario van de film.

Mijn grootouders zijn echt gevlucht in een oorlog, net zoals Mohanad acht jaar geleden. Door die twee werelden samen te brengen, ontstaat er een heel mooie en ontroerende dynamiek.
- Marie in Charlie Mag