Kortfilmavond met Poolhert

Samen Gelukkig

di 07 jan 20u15
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Wees welkom op de eerste Kortfilmavond in Cinema Plaza. De Duffelse regisseur Marie De Hert en Poolhert-partner Ellen Pollard tonen hun gelauwerde kortfilm Samen gelukkig en enkele kortfilms die hen inspireren.

Kortfilm is bij uitstek de filmvorm waarmee cineasten hun eerste stappen in de filmwereld zetten, het kan een boeiende, krachtige en vrije vorm van cinema zijn. Tijdens de eerste Duffelse Kortfilmavond nodigen we Poolhert uit.

Poolhert is het filmproductiehuis van de Duffelse Marie De Hert en Ellen Pollard, met een hart voor documentaire en creatieve film in al haar facetten. Deze avond tonen ze Samen gelukkig en kortfilms die hen inspireren."Wat ons aanspreekt in het maken van films en documentaires is de kans om zowel kleine als grote verhalen in beeld te brengen, mensen te ontmoeten en nieuwe werelden te verkennen. Zo wordt elke dag bevestigd hoe rijk, interessant en mooi onze wereld is."

Samen Gelukkig

Deze met liefde gemaakte kortfilm vertelt het hoopvolle verhaal van een asielzoeker die op bijzondere wijze de dagdagelijkse sleur van drie gepensioneerden doorbreekt.  

Over authenticiteit gesproken: de rollen van de senioren worden vertolkt door Gusta, Chris en Maurits, de grootouders van Marie. De jonge Irakese vluchteling wordt gespeeld door Mohanad, die zelf naar België kwam als oorlogsvluchteling en die ook mee instaat voor het scenario van de film.

& andere inspirerende kortfilms

Credits

Regie: Marie De Hert

Script: Marie De Hert & Mohanad Muhktar

2017

Duur: 24 min.

Mijn grootouders zijn echt gevlucht in een oorlog, net zoals Mohanad acht jaar geleden. Door die twee werelden samen te brengen, ontstaat er een heel mooie en ontroerende dynamiek.
- Marie in Charlie Mag