The Man Who Knew Too Much *

Alfred Hitchcock

di 15 okt 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Damiaan De Schrijver & Bert Haelvoet kiezen The Man Who Knew Too Much als film bij de voorstelling Que Sera Sera op 11 oktober. Een remake van een van Hitchcocks meest geliefde thrillers uit de jaren '30, waarin een onschuldige man toevallig informatie over een internationaal complot krijgt toegespeeld. Niemand is meer geknipt voor die rol dan Stewart, die overigens ook voor hilariteit zorgt in een Marokkaans restaurant waar hij geen raad weet met zijn lange lijf. 

Een echtpaar is getuige van de moord op een Fransman in Marrakech, Marokko. Voordat hij sterft, fluistert hij de twee nog geheime informatie in. Meteen daarna wordt hun zoontje gekidnapt en ingezet in internationaal, crimineel complot.

Hitchcock stond zelf aan het roer van deze remake van zijn gelijknamige Britse thriller uit 1934, met Leslie Banks in de hoofdrol. De gebruikelijke Hitchcock-suspense  wordt onderbroken door fraaie opnamen van het Marokkaanse woestijnlandschap; het liedje 'Que sera, sera' van Jay Livingston en Ray Evans won een Oscar voor beste muziek en bezorgde Doris Day een wereldhit. De score – met de fameuze cymbaalslag – werd geschreven door Bernard Herrmann, Hitchcocks vaste componist.

Credits

Regie Alfred Hitchcock

Met James Stewart, Doris Day & Brenda de Banzie

1956

120 min.

* * We programmeren The Man Who Knew Too Much onder voorbehoud. We wachten op toestemming van distributeur en producent.