Man on Wire

James Marsh

di 07 mei 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u35min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Maud Vanhauwaert zag Man on Wire toen ze als negentienjarige door New York City doolde en in een klein cinemaatje verzeild geraakte. De film van James Marsh vertelt haar veel over het wankele evenwicht tussen een eigengereide blinde artistieke ambitie enerzijdse en sociale aandacht en zorg voor de medemens anderzijds.

Op 7 augustus 1974 liep Philippe Petit op een koord tussen de Twin Towers. Niet eventjes van de ene kant naar de andere kant, hij danste daar bijna een uur op ruim 400 meter hoogte. Zonder zekering, zonder toestemming.

De documentaire die James Marsh hierover samenstelde uit opgerakelde archiefbeelden, interviews met alle betrokkenen en nieuw opgenomen beeldmateriaal werd onvoorstelbaar goed ontvangen. Op Sundance won de film zowel de publieks- als de juryprijs. Bovendien won Man on Wire de Oscar voor Beste Documentaire.

Den artiest kiest 

Aan enkele voorstellingen koppelen we een film – waar je een voordelig combinatieticket voor kan kopen. We vragen de artiesten die op ons podium staan om een film te kiezen. Maud Vanhauwaert koos deze film naar aanleiding van de voorstelling Mijn punt is eigenlijk. op donderdag 2 mei. 

De artiest helpt ons bij de inleiding om 19:30.

Credits

Regi James Marsh
Met David Demato en Paul PcGill
°2008
Duur 94 min.