Marriage Story (afgelast)

Noah Baumbach

di 05 mei 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u15min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

Het ooit gelukkige huwelijk tussen theaterregisseur Charlie en Hollywood-actrice Nicole loopt mank. Wanneer Nicole voor haar werk naar LA wil, blijft Charlie liever in New York. Het conflict legt de problemen binnen hun huwelijk bloot waardoor ze beslissen om als vrienden uit elkaar te gaan. De strijd om de voogdij over hun zoontje legt een zware druk op hun levens, die afgescheiden van elkaar zijn, maar tegelijk ook voor altijd verbonden.

Noah Baumbach weet als scenarioschrijver én als regisseur de perfecte toon te vinden in dit scherpzinnig, indringend en tegelijk warm portret van een stukgelopen huwelijk. Jaren geleden kreeg hij al een oscarnominatie voor zijn debuutfilm The Squid and the Whale, eveneens een echtscheidingsdrama, maar toen vol grillige humor. De toon in Marriage Story is vol mededogen voor de menselijke beperkingen en kwetsbaarheid. Zowel Scarlett Johansson als Adam Driver spelen de pannen van het dak met een authenticiteit die diep onder de huid kruipt. (Bron: Cinema ZED)

Het besef dat de weg van “ik zie je doodgraag” naar “ik haat je” zo kort kan zijn, is verpletterend. (...) Als Laura Dern niet – net als Driver en Johansson – minstens een Oscar-nominatie scoort, doen we de Academy een proces aan.
- ★★★★★ - De Morgen