Misschien Marieke (Uitgesteld/afgelast)

Greet Jacobs & Lieve Blancquaert

do 23 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u00min.

Prijzen

Standaard: 14 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 10 euro
Kansentarief: 3 euro
Kansentarief jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

 

Ik heb haar te pletter gedacht. Kapot gedroomd. Maar nog steeds zit ze daar, klein en veilig, niet kapot te krijgen. 
Een meisje.
Het is een meisje en ze zeggen dat ze op mij lijkt.
Ik lijk op mijn vader, niet op mijn moeder. Als ik heel goed kijk. In slecht licht. Dan zie ik dat. Dan zie ik mijn vader, diep in mijn gezicht. 

Met de monoloog Misschien Marieke stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen. 

Lieve Blancquaert ging in gesprek met Oostendse moeders die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van deze verhalen schreven Greet Jacobs en Blancquaert samen de tekst voor Misschien Marieke en gingen ze op zoek naar een theatertaal die hen bindt.

Het resultaat is een beklijvende voorstelling over wat het betekent moeder te worden in een wereld die tegen jouw richting in lijkt te draaien.

‘Misschien Marieke’ is een nieuwe moeder en kind: met beide voeten in de volkse klei van de Gentse school, maar ook zo documentair gevoed dat alle clichés over armoede overspeeld worden voor diep begrip. […] Er zijn voor minder stukken uitgeroepen tot machtige tragedies. Deze verdient een speelreeks tot ver voorbij de verkiezingen. (Wouter Hillaert – De Standaard ****)

Credits

concept en tekst Lieve Blancquaert & Greet Jacobs
spel Greet Jacobs
coaching Dirk Pauwels
lichtontwerp Geert Vanoorlé
muziek Johan Pycke
kostuum Marij De Brabandere 
met steun van TAZ & de Provincie West-Vlaanderen