Music & Words (afgelast/uitgesteld)

Tutu Puoane & Ewout Pierreux

za 21 mrt 20u15
Duur: +- 01u15min.

Prijzen

Standaard: 16 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 12 euro
Kansentarief: 3 euro
Kansentarief jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws/cinema-plaza-en-het-coronavirus

Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu Puoane op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poëzie en muziek. 

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots. 

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte én herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poëzie. 

Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrière, dat ze ‘Music & Words’ doopte. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poëzie en muziek. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te zetten.
 

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”