Neruda (afgelast)

Pablo Larraín

di 19 mei 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u50min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

 

Chili, 1948. De net verkozen rechtse president Videla is niet opgezet met de communisten. Vooral de internationaal bekende Pablo Neruda is hem een doorn in het oog. Nadat hij kritiek uitte op het regime, wordt Neruda als ‘communistische verrader’ bestempeld. Politie-inspecteur Oscar Peluchonneau krijgt de opdracht koste wat kost Neruda op te sporen en te arresteren.

Gouden Beer winnaar Pablo Larraín (El Club) overstijgt met verve het genre van de  klassieke biopic door elementen uit films noirs en westerns te verweven in een surreële, soms dubbelzinnige en humoristische film. Met smaakmakende vertolkingen, een intelligent script, schitterende beelden en een voortdurende knipoog naar de mythevorming rond publieke personen zoals Neruda. (Bron: Cinema ZED)

Neruda is geen klassieke biopic maar ademt de verbeeldingskracht en zelfs het ritme van de taal van de Chileense dichter. Alsof er postuum alsnog een film boven water komt die Neruda zelf regisseerde: autobiografisch en volstrekt verzonnen.
- ★★★★ De Standaard
Een poëtische en tegelijk kleurrijke en grappige film noir"
- ★★★★ - De Morgen