Nuestras Madres

César Diaz

di 04 feb 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u20min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Ernesto werkt als antropoloog in Guatemala. Hij probeert de vele verdwenen slachtoffers van de burgeroorlog in de jaren ’80 op te sporen om hen te kunnen identificeren en een waardige begrafenis te kunnen geven. 

Ernesto werkt als antropoloog in Guatemala. Hij probeert de vele verdwenen slachtoffers van de burgeroorlog in de jaren ’80 op te sporen om hen te kunnen identificeren en een waardige begrafenis te kunnen geven. Dat is essentieel om ervoor te zorgen dat de families van zij die het leven lieten een plekje kunnen geven aan hun verlies. Ernesto doet dit niet uit puur altruïsme. Ook hij is zijn vader kwijt, die als guerrillero meestreed in de oorlog.

Voor Belgisch-Guatemalteekse regisseur César Diaz  is Nuestras madres nog maar de eerste fictiefilm, maar wat voor één. Op het filmfestival van Cannes mocht hij zijn opwachting maken in de Semaine de la Critique, waar hij Lukas Dhont opvolgde als winnaar van de Gouden Camera voor beste debuutfilm. Daarnaast mocht hij ook de SACD-prijs voor het beste script in ontvangst nemen. Reden genoeg, vond de zeskoppige selectiejury, om Nuestras madres als Belgische inzending voor de Oscars te kiezen.

‘Diaz heeft een dramatische plot uitgestippeld in een hoe dan ook tragische geschiedenis en kan duidelijk met sterke beelden vertellen.’
- ★★★ (De Standaard)