Once Upon a Time in … Hollywood

Quentin Tarantino

di 19 nov 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u40min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Once Upon a Time in ... Hollywood blikt terug naar Hollywood in de zomer van 1969. De filmindustrie beleeft er de laatste dagen van een gouden tijdperk en oude beroemdheden moeten plaats ruimen voor jong, aanstormend talent. Ook de carrières van tv-acteur Rick Dalton en zijn vaste stuntman zitten in het slop. Tijdens hun zoektocht naar nieuwe acteeruitdagingen en eeuwige roem wordt Hollywood plots opgeschrikt door de moord van de Manson Family op Sharon Tate.

Quentin Tarantino’s negende film is waarschijnlijk zijn meest persoonlijke. De moorden van de Manson Family lieten een diepe indruk na op de toen zesjarige Tarantino.  Once Upon a Time in... Hollywood ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en werd er door de pers unaniem lovend onthaald als het beste wat Tarantino het afgelopen decennium afleverde. Met een glansrol voor het duo DiCaprio-Pitt die voor de eerste keer samen voor de camera staan. Een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk.

De regisseur van Pulp Fiction vindt zichzelf niet opnieuw uit, maar toont zich voor een keer wel van een wat gevoeligere kant: Once Upon a Time in Hollywood is het werk van een melancholische Tarantino die – op zijn heel eigen manier – een verloren onschuld probeert te herstellen.
- ★★★★☆ De Morgen

Credits

Regie: Quentin Tarantino

Met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt & Margot Robbie

2019

161 min.