Parasite

Joon-ho Bong

di 13 okt 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u15min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro
Tafeltje in de bar voor de voorstelling: 0 euro
Tafeltje in de bar na de voorstelling: 0 euro


Parasite is een slimme en vlijmscherpe satire over de sociale ongelijkheid in het moderne Korea.

We openen het filmseizoen met Parasite, een van de films die we deze zomer moesten afgelasten naar aanleiding van de coronacrisis. Deze oscarwinnaar was meteen uitverkocht toen we hem programmeerden voor onze openluchtfilmreeks. Een ideale seizoensopener dus. Op deze manier krijgen we toch een klein beetje van onze zomer terug.

Ki-taek woont met zijn gezin in een armoedig kelderappartement, niet meer dan één kamer met beperkte toegang tot Wi-Fi. Ze knopen de eindjes aan elkaar met onderbetaalde baantjes, maar wanneer ze ook die verliezen, besluit de zoon, Ki-woo, het over een andere boeg te gooien. Met een vervalst diploma en een proper hemd biedt hij zich aan als de vervanger van de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park. De inventieve Ki-woo spot meteen tal van opportuniteiten om zijn familieleden aan een baantje te helpen.Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland. 

Parasite ging dit jaar naar huis met 4 Oscars, waaronder die van Beste Film. Een historisch moment, want het is de allereerste keer dat een niet-Engelstalige film de meest prestigieuze van alle Oscars wint. Voor kenners komt deze bekroning niet onverwacht. Na de Hollywood producties Snowpiercer en Okja keerde de Koreaanse filmmaker Joon-ho Bong terug naar zijn heimat voor deze slimme en vlijmscherpe satire over de sociale ongelijkheid in het moderne Korea. 

Een geestige, inventieve en heerlijk zwierig geregisseerde suspensekomedie.
- ★★★★★ - Knack

Credits

regie: Joon-ho Bong

Met: Song Kang-ho, Choi Woo-shik, Lee Sun-kyun, Park So-dam, Cho Yeo-jeong, Lee Jung-eun, Chang Hyae-jin, Jung Ziso

Zuid-Korea

2019


Coronamaatregelen

Bestel per bubbel!

Het is belangrijk dat je per bubbel je bestelling doet. We vullen de zaal immers op volgens de geldende afstandsregels. Bestej je niet samen? Dan zal je helaas niet naast elkaar kunnen zitten.

Beperkt aantal plaatsen

Het programma zoals het nu voor je ligt, is onderhevig aan de coronamaatregelen. We volgen de regels nauw op en zorgen voor een veilig bezoek. De ticketverkoop is gefaseerd. We starten met een beperkt aantal bezoekers. Uitverkocht?  Als de maatregelen het toelaten verkopen we in een tweede fase extra tickets. Via de nieuwsbrief (inschrijven onderaan website) wordt je als eerste op de hoogte gebracht van extra tickets.

Blijf op de hoogte

Je vindt de meest recente informatie en tips voor een veilig bezoek op www.cinema-plaza.be/nieuws of aan het vrijetijdsloket. Voor de voorstelling sturen we je een mail of bericht met de meest recente afspraken. Voeg plazatickets@duffel.be toe aan je contacten zodat we niet in je spam terechtkomen.

Iets drinken voor of na de film

Wil je gezellig iets drinken? Reserveer dan een tafeltje na de film. De plaatsen zijn beperkt door de coronamaatregelen. Aan een tafeltje kan je maximaal met 4 personen plaatsnemen. Tafeltjes kan je bestellen wanneer je een ticket koopt voor de film.