Que Sera Sera / Hitchcock Truffaut Cavett Godard / Pour Qui Pour Quoi

Tg STAN

vr 11 okt 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u50min.

Prijzen

Vroegboekkorting: 17 euro
eindejaarskorting: 17 euro
Standaard: 18 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 13 euro
Kansentarief: 4 euro
Kansentarief jongeren (t.e.m. 25 jaar): 3 euro


Geen betere plek op de wereld dan Cinema Plaza om een theatervoorstelling over film en Hitchcock te bekijken. Een voorstelling die zijn inspiratie o.m. put uit een reeks interviews tussen toenmalig filmcriticus François Truffaut en zijn idool regisseur Alfred Hitchcock. 

Alles begint met gebroken ijs. In de winter van 1955 interviewt toenmalig filmcriticus François Truffaut zijn idool regisseur Alfred Hitchcock voor de eerste keer.
Truffaut – zenuwachtig als hij is – zakt net voor hun ontmoeting door een dichtgevroren vijver. Jaren later zegt Hitchcock, de maker van onder meer Rear Window, Dial M for Murder, Vertigo, North by Northwest en Psycho, hierover: “Telkens ik een whisky met ijsblokjes drink, moet ik aan u denken.”

Wanneer filmre­gis­seur Guido Henderickx rond de millen­ni­um­wissel zijn vriend en toneel­ac­teur Damiaan De Schrijver over Truffauts boek vertelt en het zijn filmbijbel noemt, is een eerste zaadje voor dit STAN-toneelstuk geplant. Voeg daar acteur Bert Haelvoet (De Helaasheid der Dingen, De Dag) aan toe en je kan knetterend theater verwachten.

Credits

van & met Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver & Bert Haelvoet
tekst naar Le Cinéma selon Alfred Hitchcock van François Truffaut
video Emma Hampsten
techniek Tim Wouters
kostuums Elisabeth Michiels
productie tg STAN

TIP: vind een bijhorende filmprogrammatie vanaf 1 september op onze website.