Sir

Rohena Gera

di 10 mrt 14u00
Duur: +- 01u40min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Het kastensysteem zit diepgeworteld in het Indische denken. Regisseur Gera slaagt erin om met een elegant portret aan te tonen hoe diep dit ingebed is in alle lagen van de maatschappij.

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, de zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij eigenlijk andere heeft en niet het leven leidt dat hij eigenlijk zelf zou willen. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen onmogelijk.

Sir is speelfilmdebuut over een onmogelijke liefde met een emancipatoire boodschap, verpakt in kleurige stoffen en vrolijke dansmuziek. Filmmaakster Rohena Gera maakt tastbaar hoe bepalend gender- en klassenverschillen in India nog altijd zijn. 

Een emancipatoire boodschap, verpakt in kleurige stoffen en vrolijke dansmuziek.
- ★★★ - VPRO

Credits

Regie: Rohena Gera

Met: Ahmareen Anjum, Vivek Gomber & Geetanjali Kulkarni

Jaar: 2018

Duur: 99 min.

Cinema Plus+

Elke tweede dinsdag van de maand nodigt de gemeente je uit in Cinema Plaza voor Cinema Plus+.  De programmatie werd gekozen door een werkgroep vrijwilligers.

Zoals gewoonlijk openen de deuren om 13:30 en kan je gezellig napraten met koffie en cake.

Een ticket kost € 5 en koop je ter plaatse. Vrije zit.

Reserveren is niet verplicht en enkel aangeraden voor groepen en rolstoelgebruikers.

Ciné Horizon

De Duffelse AdviesRaad voor Internationale Solidariteit (ofwel DARIS) brengt wegens succes ook in 2020 wereldcinema naar Duffel.