Stan & Ollie

Jon S. Baird

di 05 nov 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u40min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


De Dikke en de Dunne herleven op een magische wijzein Stan & Ollie. Deze aandoenlijke en bitterzoete biopic toont hoe Laurel en Hardy zich in hun laatste jaren bijna als een oud getrouwd koppel gedroegen.

Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft. Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland. Ondanks de druk die op hen ligt wegens een hectisch schema weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek.

Het is bepaald vreemd dat deze film zelfs geen figurantenrol speelde in de Oscar-race. Vooral de vertolkingen van Coogan en Reilly zijn weergaloos. Hun opdracht was nochtans niet min: het meest iconische komische duo aller tijden weer tot leven brengen op het witte doek. Ze doen het met brio, precisie, warmte en bezieling, zonder in simpele imitatie te vervallen. Deden Laurel & Hardy ons gieren van het lachen, dan toveren Coogan en Reilly een melancholische glimlach op ons gezicht.
- ★★★★☆ - De Morgen

Credits

Regie: Jon S. Baird

Met John C. Reilly, Steve Coogan & Danny Huston

2019

97 min.