Stop Making Sense

Jonathan Demme

di 11 jun 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u30min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro


Kris De Smet leidt je graag mee in de ongelooflijke documentaire Stop Making Sense van Jonathan Demme. Deze legendarische muziekfilm van het optreden van de Talking Heads in 1984 is misschien wel de beste concertfilm ooit. Met daverende recensies als “de perfectie nabij” (The New Yorker) en “de film en de band zijn de besten en eersten in hun nog onbekende genre” (Time Magazine), is Stop Making Sense de muziekfilm voor iedereen.

 

Opgelet: De film is Engelstalig. Tot onze spijt bestaan er geen Nederlandse ondertitels. Er wordt niet veel gesproken, dus een met een beperkte kennis van het Engels kan je zeker genieten van de film.

De Talking Heads slagen er met dit meesterwerk in de energie, de stemming en de gehele atmosfeer van hun dynamische optreden te transporteren naar eenieder die haar ogen eraan waagt. Dat verheft de film van een concertdocumentatie naar een niveau van cinematografische kwaliteit. Een ervaring die je, zeker vertoond op het grote doek, niet mag missen. Zoals een anonieme recensent schrijft “to watch Stop Making Sense is to be alive.”

Den artiest kiest

Aan enkele voorstellingen koppelen we een film – waar je een voordelig combinatieticket voor kan kopen. We vragen de artiesten die op ons podium staan om een film te kiezen. Kris De Smet koos deze film naar aanleiding van de feestelijke openingsweek van 23 tot 29 maart.

19:30 deuren
19:45 inleiding door Kris De Smet
20:15 film

Credits

Regie Jonathan Demme
Met Talking Heads
° 1984
Duur 88 min.