Tel Aviv On Fire (Afgelast/uitgesteld)

Sameh Zoabi

di 28 apr 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u40min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


Naar aanleiding van de coronacrisis wordt dit evenement afgelast of uitgesteld. Meer informatie kan je vinden op https://www.cinema-plaza.be/nieuws

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de komende weken.

 

Salam woont in Jeruzalem en gaat elke dag naar Ramallah waar hij werkt als productieassistent bij de Palestijnse soapserie Tel Aviv On Fire. 

Deze serie is niet alleen in Palestina enorm populair, maar ook in Israël. Ook de vrouw van de Israëlische grenscommandant Assi is een enorme fan. Wanneer Assi ontdekt dat Salam voor de serie werkt, zet hij hem onder druk. Telkens wanneer Salam de grens oversteekt, geeft Assi hem nieuwe richtlijnen voor de soap. Salam smokkelt slinks de verhaalwendingen in de soap en wordt zelfs gepromoveerd tot scenarist, maar de Palestijnse producenten clashen met hem over hoe de reeks moet eindigen.

Het is een gedurfde zet om een komedie te maken over het Israëlisch-Palestijns conflict, maar Sameh Zoabi is er wonderwel in geslaagd. Tel Aviv on Fire weet met humor het decennialang conflict luchtig uit te vergroten tot een meeslepende soap, zonder de actuele toestanden te ontkennen. Origineel, pretentieloos én met een Belgisch tintje: de bekroonde Brusselse actrice Lubna Azabal (Tueurs, Incendies, Hellhole) zet met verve een van de hoofdrollen neer. (Bron: Cinema ZED)

Het Israëlisch-Palestijns conflict is niet om te lachen, maar toch draaide de Palestijn ¬Sameh Zoabi er een gevatte komedie over. Dat is durven én kunnen.
- ★★★ - De Standaard
Als fris perspectief op de complexe identiteit van inwoners aan de grens en als propaganda voor visuele cultuur als bindmiddel kan dit wel tellen.
- ★★★ - Focus Knack