The Wizard of Oz

Victor Fleming

di 28 jan 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u55min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Betaal met de unieke code op je filmkaart: 0 euro
Kansentarief: 1 euro


(Her)ontdek deze gerestaureerde klassieker op een plek die even magisch is als het land van Oz: het grote witte doek van Cinema Plaza. Het verhaal draait rond de jonge Dorothy, die samen met haar trouwe hond Toto in een heftige tornado terechtkomt, waardoor ze naar het fabelachtige land van Oz geslingerd wordt.

Op een dag wordt Dorothy, een klein meisje uit het Zuiden door een verschrikkelijke orkaan weggerukt uit haar armzalige dagelijkse bestaan en komt terecht in een betoverend land waar eerder ongewone schepsels wonen. Zo wordt ze op weg naar het kasteel van de Tovenaar van Oz vergezeld van een blikken man, een vogelverschrikker en een angstige leeuw! Deze charmante film valt van de ene fabelachtige gebeurtenis in de andere.

Fantasyfilm i.h.k.v. Classics Restored on Tour

Credits

Regi: ‎Victor Fleming

Met: Judy Garland, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton

1939

Duur: 112 min.

Trailer

The Wizard of Oz staat bekend als één van de grootste klassiekers van het zilveren scherm en maakt nog steeds deel uit van ons collectieve geheugen. Als pionier van zijn tijd maakte de film ten volle gebruik van de toenmalige stilistische vernieuwingen, de kijker verbluft achterlatend door de overdaad aan diep verzadigde kleuren. Lees de analyse van Anke Brouwers hier verder.