di 09 mrt 2021 17u23


Op 9 maart 2021 bracht Willy Sommers de wervelende show ‘Sommers of 69’ via livestream. 26 cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met meer dan 80 woonzorgcentra en andere zorginstellingen verspreid over Vlaanderen.  

Dankzij de samenwerking van Cinema Plaza met WZC Sint-Elisabeth, Hof van Arenberg, De Peerle, PVT Schorshaegen en UPC Duffel, genieten de bewoners volop mee van de voorstelling.
- schepen van cultuur Lili Stevens

Met dit initiatief wil Cinema Plaza oudere, minder mobiele senioren de kans geven om te genieten van een culturele voorstelling. Zij kunnen op deze manier een optreden bijwonen, zonder de verplaatsing naar het cultuurhuis fysiek te moeten maken. Tegelijk krijgt het cultuurhuis de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in woonzorgcentra en andere zorginstellingen, dat het anders moeilijk bereikt.

Samenwerking tussen cultuurcentra en zorginstellingen

Het Liers Cultuurcentrum organiseert het optreden en van daaruit wordt het liveoptreden in samenwerking met meerdere cultuurcentra gestreamd naar verschillende woonzorgcentra en zorginstellingen. Cinema Plaza en de mensen van de zorginstellingen verzorgen de cultuurbeleving van het publiek op afstand en gebruiken hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie.  

Cultuurparticipatie bij minder mobiele senioren

Heel wat bewoners van woonzorgcentra willen of kunnen de veilige omgeving van hun woonzorgcentrum niet (meer) verlaten. Zij wensen hun comfort te behouden binnen de muren. Dat betekent echter niet dat ze zich willen isoleren, integendeel. Ouderen blijven geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt, in culturele uitjes en willen zich betrokken voelen. Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) speelt als initiatiefnemer in op die behoefte met een livestreamaanbod voor Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen.  

Willy Sommers ‘Sommers of 69’

“Willy Sommers is in”, aldus burgemeester Sofie Joosen. “De show ’Sommers of 69’ is een muzikale throwback naar de zomer van 1969. Willy Sommers grijpt terug naar zijn vroegste inspiratiebronnen: de songs die hij dat jaar coverde met zijn toenmalige groep, The Yeats. En natuurlijk vergeet hij zijn eigen halve eeuw greatest hits niet. Ambiance is verzekerd.” 

Willy laat niet alleen de zon opnieuw in ons hart, hij doet ons weer stralen, genieten en uitkijken naar meer!
- Anne Deconynck, coördinator paramedische diensten van WZC Sint-Elisabeth