Op deze pagina vind je een antwoord op al je ticketvragen.

Je kan tickets kopen:

 • Via website: in het menu Tickets of via de pagina van de voorstellingen. Je betaalt meteen online met je bankkaart.
 • Via het vrijetijdsloket in het gemeentehuis, Gemeentestraat 21. Betalen kan er met Bancontact of contant. 
 • De avond zelf aan de ticketbalie van Cinema Plaza. Die opent 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling. Betalen kan er met Bancontact of contant.

Van zodra je betaling verwerkt is, krijg je een mail met je tickets als bijlage. Onbetaalde tickets vervallen automatisch 5 dagen na reservatie.

Heb je toch nog vragen? Dan kunnen we je telefonisch helpen op het nummer 015 30 72 50 tijdens de openingsuren van het vrijetijdsloket.

Indien een voorstelling uitverkocht is, kan je proberen om toch aan een ticket te geraken

Last Minute

Bij uitverkochte voorstellingen kan je je 45 minuten voor aanvang van de voorstelling ter plaatse aanmelden op de last minute wachtlijst. We kunnen geen plaats garanderen, maar de kans bestaat dat er reservaties of gastenplaatsen vrijkomen.

Tip: Ticketswap

www.ticketswap.be is een streng gecontroleerd platform voor het doorverkopen van tickets. Opgelet: Cinema Plaza verwijst je louter door naar deze service. Wij houden een oogje in het zeil, maar kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor deze transacties.

Naast de standaard ticketprijs gelden verschillende reductietarieven. Kortingen zijn niet cumuleerbaar. Heb je recht op meerdere  kortingen? Dan kies je best voor de voordeligste.

TIP: Geef je een ticket met reductie door aan familie of vrienden die geen recht hebben op het kortingstarief? Laat hen dan voor de voorstelling langs de ticketbalie passeren om het verschil bij te passen. Zo vermijd je problemen bij de controle aan de ingang.

Reductietarief kinderen en jongeren
 • Voor de meeste voorstellingen betalen kinderen t.e.m. 12 jaar maximum 7 euro. Het aangepaste tarief vind je terug bij de familievoorstellingen.
 • Jongeren van 13 t.e.m. 25 jaar hebben recht op 25% korting.
Kansentarief

Duffelaars met een bescheiden inkomen of in een bepaalde situatie krijgen 80% korting bij aankoop van tickets voor Cinema  Plaza. Tickets kopen aan dit kansentarief kan online nadat je een unieke code ophaalt bij het vrijetijdsloket.

Je hebt recht op deze korting:

 • als je een ‘attest verhoogde  tegemoetkoming geneeskundige zorgen’ van het ziekenfonds bezit. Ben je niet zeker? Indien de code op je ziekenfondsklever eindigt op het nummer 1 (bv. 121/121 of 131/131) kan je gebruik maken van dit tarief.
 • als je in begeleiding bent bij de sociale dienst of bij een erkende schuldbemiddelaar.
 • als je verblijft in een Duffelse zorginstelling.
 • als je als Duffelaar verblijft in een zorginstelling buiten Duffel.
Vroegboekactie

Koop je tickets voor 28 december? Dan geniet je een extra korting bovenop alle losse tickets. Je krijgt € 1 korting op een ticket dat goedkoper is dan € 20. Een ticket dat duurder is dan € 20 geeft je € 2 korting.

Groepskorting

Kom je met een groep van meer dan 10 personen? Dan komen jullie aan een voordelig tarief. Je krijgt € 1 korting op een ticket dat goedkoper is dan € 20. Een ticket dat duurder is dan € 20 geeft je € 2 korting. Groepskorting kan je telefonisch aanvragen of via het Vrijetijdsloket.

 

Standaardprijs

De standaardprijs van een filmvoorstelling (zonder live-begeleiding of andere theatrale ingrepen) bedraagt 5 euro.

Reductietarief kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren t.e.m. 25 jaar betalen voor een film € 4 i.p.v. de standaardprijs van € 5.

Filmkaart 5+1 gratis

Een filmkaart geeft je recht op 6 filmtickets. De kaart kan door meerdere personen gebruikt worden en is niet seizoensgebonden. Met de unieke codes op de kaart kan je plaatsen reserveren zonder extra kosten. Een filmkaart kan je online kopen via het Ticket menu of via het Vrijetijdsloket.

Tickets worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kan een voorstelling niet doorgaan omwille van overmacht door Cinema Plaza of het gezelschap? We brengen je via mail op de hoogte en contacteren je voor de compensatie van je ticket(s).

Ticket(s) verloren of vergeten? Neem vooraf contact op met het vrijetijdsloket.

Na aanvang van de voorstelling worden laatkomers niet meer toegelaten, tenzij tijdens de pauze of uitzonderlijk bij staande muziekconcerten.

Rolstoelgebruiker

Met uitzondering van het balkon en de projectiecabine is de hele Plaza toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Neem vooraf contact op met het vrijetijdsloket zodat we je een aangenaam bezoek kunnen garanderen. Voorbehouden rolstoelplaatsen kunnen telefonisch of via het vrijetijdsloket gereserveerd worden. Bestel je graag online? Dat kan, neem dan telefonisch contact op met het Vrijetijdsloket op 015 30 72 50. Zij selecteren een voorbehouden plaats voor jou. Via een link in een mail die daarop volgt kan je het betaalproces online verder afronden.

Slechthorend

Cinema Plaza is voorzien van een ringleiding. Meld vooraf aan het vrijetijdsloket dat je hiervan gebruik wil maken.

Slechtziend

Assistentiedieren zijn toegelaten in Cinema Plaza. Meld dit vooraf aan het vrijetijdsloket, dan kunnen wij een goede zitplaats garanderen.

Tickets
 • Tickets worden niet terugbetaald of omgeruild.
 • Kan een voorstelling niet doorgaan omwille van overmacht door Cinema Plaza of het gezelschap? We brengen je via mail op de hoogte en contacteren je voor de compensatie van je ticket(s).
 • Ticket(s) verloren of vergeten? Neem vooraf contact op met het vrijetijdsloket.
 • Na aanvang van de voorstelling worden laatkomers niet meer toegelaten, tenzij tijdens de pauze of uitzonderlijk bij staande muziekconcerten.
 • Onbetaalde tickets vervallen automatisch 5 dagen na reservatie.
Foto's van specialiteit

Bij het inschrijven voor een voorstelling geef je automatisch toestemming dat de foto’s genomen tijdens de activiteit gebruikt mogen worden door Cinema Plaza voor publicaties, website en sociale media. Indien je hier niet mee akkoord gaat, dien je dit bij inschrijving schriftelijk te melden.

Staand / Zittend

Bij staande activiteiten wordt dit duidelijk vermeld. Er worden dan geen genummerde zitplaatsen aangeboden.

Elektronica en apparatuur

Het is verboden foto’s, film- of geluidsopnames te maken tijdens de voorstelling zonder voorafgaande toestemming.

Mobiele telefoons dienen uitgeschakeld te worden vooraleer de zaal te betreden.

Cadeaubon
 • Cadeaubons worden niet terugbetaald in cash.
 • Ze kunnen niet herladen worden.
 • Cadeaubons kan je gebruiken om je ticket mee te betalen via de webshop of via het vrijetijdsloket.
 • Je bon is een jaar geldig na aankoop.