Met de feestelijke opening van Cinema Plaza begint Duffel aan een nieuw hoofdstuk. Cinema Plaza is het cultuurcentrum waar al tientallen jaren van gedroomd wordt.

In onze rode fluwelen zetels zit een kracht en een ambitie. Dankzij Cinema Plaza bouwen we verder aan een Duffel waarin meer ruimte is om te ontmoeten, te beleven, te creëren en te vieren. Cinema Plaza opent de deuren voor een nieuw en divers publiek, terwijl de ramen op het podium uitzicht bieden op de wereld en de samenleving. Het wordt een open huis dat nieuwe initiatieven wil inspireren. Vanaf september 2019  verwelkomen we verenigingen, organisatoren en enthousiastelingen. Samen bouwen we aan een veelzijdig aanbod, boordevol talent, ontroering en verwondering.

Dit voorjaar leggen we de eerste steen van ons artistiek aanbod. We bekennen kleur met een programma waarin we diverse kunstvormen aan bod laten komen in een zaal die vraagt om ambacht, intimiteit, eerlijkheid, poëzie en humor. Ons eerste seizoen is een opmaat, een voorsmaakje of een introductie: de ontwikkeling van Cinema Plaza als cultuurhuis zal een project zijn dat nooit stopt. Samen bouwen we aan een Duffels cultuurcentrum en een samenleving waarin verbeelding, reflectie, vrijheid en schoonheid ervoor zorgen dat we hier graag zijn.

We bekennen kleur met een programma waarin we diverse kunstvormen aan bod laten komen in een zaal die vraagt om ambacht, intimiteit, eerlijkheid, poëzie en humor.