OPEN MONUMENTENDAG

Erfgoed

 

 

 

Zondag 12 september is Open Monumentendag. Ook Cinema Plaza opent van 10:00 tot 16:00 de deuren voor de erfgoedliefhebber. Gewapend met een audiogids, kan je op ontdekking in dit recent gerenoveerde gebouw dat nog steeds de sfeer van de wijkbioscoop uit het interbellum herbergt. Voor jonge bezoekers hebben we een paar extra activiteiten in petto.

HAMERTJE TIK

Je kent het spelletje ‘Hamertje Tik’ wel nog van vroeger! Met een hamertje tik je ronde vormpjes door de gaatjes of sla je spijkers in kurk. Je hebt fysieke kracht nodig en ontdekt hoe iets in elkaar past. Een eerste ‘werkervaring’ dus. Onze versie van Hamertje Tik wordt een pleintje waar jonge kinderen verschillende huisjes ontdekken. Via spannende straatjes beweeg je je van een gek huisje naar een klein schuurtje. En daar kan vanalles gebeuren. Je bouwt zelf een muurtje. Of tikt met 10 vingers een brief op een ouderwetse typemachine, stopt ‘m in een envelop en doet hem op de post. Aan de zandlopers zie je hoe de tijd verstrijkt. Welke bonen kun je allemaal fijnmalen? Is er een
sleutel weg? Vind hem dan terug met een magneet. ‘Hamertje Tik’ is een installatie waar je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en de mechaniek ervan werkt. Inspirerend voor zowel de allerkleinsten (waar zit de opening van een doosje) als iets oudere kinderen (hoe ver schijnen zaklampjes). En voor de ouders ... die herkennen vast nog veel.

TRIP TOUT PETIT

Een voorstelling van Audrey Dero & Griet Herssens. Een boekingskantoor voor kleine intieme dagdroom-reisjes. Twee meisjes voeren je mee naar een zelfgekozen bestemming. Een intieme en visuele reis in een notendop die steeds vertrekt vanuit de aanwezige kantoorartikelen. Via inventief papiertheater, pop-up-systemen, objectentheater en zelfs verrassingen in de uniformpjes van de dames krijgen deze miniontdekkingsreisjes vorm. Duur van één dag-droom-reis: enkele minuten per persoon/groepje.