CINE-CONCERT: DESTINY (Fritz Lang)

Jozef Van Wissem

wo 08 nov 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u00min.

Prijzen

Standaard: 18 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 16 euro
Kansentarief: 3 euro
Kansentarief zorginstellingen: 3 euro
Groepen: 17 euro
!


In zijn cineconcert van Fritz Lang’s Destiny combineert Van Wissem zijn muzikale talent met de iconische beelden van deze klassieke film.

Jozef Van Wissem is een bekroonde Nederlandse luitspeler en componist die bekend staat om zijn unieke benadering van de luit, een instrument dat traditioneel geassocieerd wordt met middeleeuwse en renaissance muziek. Hij heeft de luit echter in een eigentijdse context geplaatst en is ee pionier geworden op het gebied van hedendaagse experimentele muziek.

Van Wissem heeft meerdere albums uitgebracht en heeft samengewerkt met diverse artiesten, waaronder Jim Jarmusch, Tilda Swinton en Zola Jesus. Hij heeft ook meerdere prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder de Cannes Soundtrack Award en de Golden Globe. 

Destiny is een van de meesterwerken van de Duitse expressionistische cinema en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die strijdt met de dood om haar geliefde te redden. Van Wissem’s luitmuziek voegt een extra dimensie toe aan de film en creëert een unieke sfeer die de kijker nog dieper in het verhaal trekt. Mis deze unieke kans niet om Jozef Van Wissem live te zien spelen.

Een ervaring die u niet snel zult vergeten!