De Dolfijntjes - Loeke Vanhoutteghem

WIM OPBROUCK - WIM WILLAERT

do 09 feb 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 20 euro
Kinderen en jongeren (t.e.m. 25 jaar): 15 euro
Kansentarief: 3 euro
Groepen: 19 euro
Kansentarief zorginstellingen: 4 euro
!


! NIEUWE DATUM: 9 FEBRUARI 2023 !

Aangekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum 
Wens je graag je ticket terugbetaald? Dan kan dit door te mailen naar plazatickets@duffel.be

Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen WIM OPBROUCK en WIM WILLAERT het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen.

 

De Dolfijntjes vieren hun 30ste verjaardag met een reeks concerten en een nagelnieuw album. Het project dat begon als grap om het einde van de verbouwing ten huize van de bassist te vieren is intussen uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende live-acts van het Noordelijk halfrond.

Toen De Dolfijntjes in 1998 optraden in het legendarische programma ‘De Plantage’ op de VPRO sprak presentatrice Hanneke Groenteman van een ‘muzikale pletwals’. Wim T Schippers en Gruppo Sportivo zagen de uitzending en werden van de weeromstuit fan van de band.

Het is de aanstekelijkheid van de songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier dat een Dolfijntjesconcert tot vuurwerk maakt. De Dolfijntjes gaan niet rusten vooraleer de zaal helemaal op zijn kop staat. Dat doen ze al dertig jaar zonder God noch gebod. Ni dieu, ni maître!

SUPPORT ACT - LOEKE VANHOUTTEGHEM

Loeke Vanhoutteghem (°1996, Kortrijk) is beeldend-performatief woordkunstenaar.  Ze schrijft in diverse genres gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry.  In 2020 werd ze West-Vlaamse Kampioen poetry slam in Schouwburg Kortrijk. In 2021 werd ze ook nog eens Gents kampioen poetry slam. In haar beeldend en performatief werk linkt Loeke haar liefde voor taal en symbolen aan andere media zoals textiel en keramiek. Loeke is verbonden aan het Letterzetter-collectief en Hiphop Academy De Stroate (beide in Kortrijk). Ze studeerde vergelijkende moderne letterkunde aan de Universiteit Gent en daarna autonome vormgeving aan KASK Gent.