JAN DE SMET & DE GROTE LUXE - EXTRA VOORSTELLING

Jan De Smet, The Bonnie Blues, Les Guitares Magiques, Stoy Stoffelen ...

za 23 mrt 15u00
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 25 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 22 euro
Kansentarief: 5 euro
Kansentarief zorginstellingen: 5 euro
Groepen: 24 euro
!


VIJF JAAR CINEMA PLAZA! 

5 jaar geleden, op 23 maart 2019 begon de prachtig gerenoveerde Cinema Plaza aan zijn totaal uitverkochte openingsweek met het Orquestra PlazaBlanca en een reeks speciale gasten. 5 jaar later wordt dat eerste lustrum muzikaal gevierd met een feestelijk weekend!

2023 was het jaar waarin Plaza-peter Jan De Smet zijn zeventigste verjaardag vierde. Het is voor hem dus ook in 2024 nog steeds een Grote Luxe om dit op diverse podia te kunnen/mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.

The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens) zijn naast gedreven muzikanten op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog ‘meesteressen’ in de harmonieuze en swingende vocale drieklank.

Les Guitares Magiques (Raf Timmer-mans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors) hebben daarentegen weinig zang ambities, maar zijn ‘meesters’ in het bespelen van stuk voor stuk authentieke (soms exotische) snaarinstrumenten (dobro, lapsteel, ukulele, Hawaiiaanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.).

De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding. Zo’n octet is dus meteen ook muzikaal een Grote Luxe. En ondertussen is het ook weeral 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken.

Het Grote Luxe-octet verdient of verdiende zijn muzikale sporen bij o.a. Kris De Bruyne, Flip Kowlier, School is Cool, Olla Vogala, De Nieuwe Snaar, Lady Angelina, Raymond van het Groenewoud en de Centimeters, Handkerchief, Smartschade, Lieven Tavernier, Les Talons Gitans, Hugo Matthyssen en de Bomen, Kapitein Winokio, Guido Belcanto e.v.a.