KLEINE HELDEN

Rudi Vranckx,Patrick Riguelle, Wigbert, Gertjan Van Hellemont & Serge Feys

vr 08 dec 20u15
Voorbij
Duur: +- 01u00min.

Prijzen

Standaard: 18 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 16 euro
Kansentarief: 3 euro
Kansentarief zorginstellingen: 3 euro
Groepen: 17 euro
!


In de beklijvende voorstelling Kleine Helden selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Patrick Riguelle, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowhere) en Serge Feys (Arno ...) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden.

Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas. Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

In Kleine helden geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.

“ Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me u meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld.”
- RUDI VRANCKX