Kopschuif

Filmavond & gesprek

di 04 okt 20u15
Voorbij
Duur: +- 02u00min.

Prijzen

Standaard: 5 euro
Jongeren (13 t.e.m. 25 jaar): 4 euro
Kansentarief: 1 euro
Groepen: 4 euro
Kansentarief zorginstellingen: 1 euro
!


Kortfilm met nabespreking: de surreële realiteit van een psychische problematiek door Roel Goyens

In de wereld van Bas zijn de stemmen die wanhopig contact zoeken met hem in het beste geval achtergrondruis. De gemuilkorfde pogingen slaan wel af en toe een kleine bres in de bouwval die hem permanent insluit, maar de muren slopen zit er nooit echt in. Bas blijft zweven in de schemerzone tussen waan en realiteit, tussen respons en isolement.

In Kopschuif gaat Roel Goyens een unieke samenwerking aan met sociaal-artistiek theatergezelschap Cie Tartaren. Puttend uit het psychiatrisch verleden van zijn acteurs en uit gesprekken met specialisten dompelt de regisseur de kijker onder in een surreële wereld, die voor een handvol getormenteerde zielen wel eens een bittere realiteit kan zijn. Op een plek waar communicatie een uitdaging is, opent Kopschuif een debat dat de patiënt, de hulpverlener en de kijker dichter bij elkaar brengt.

Kopschuif biedt de aanleiding om een gesprek aan te gaan over de isolatie van psychiatrische patiënten en de communicatie over psychisch lijden. De kortfilm wordt aangeboden in combinatie met een nagesprek met de makers over de surreële realiteit van een psychische problematie

Regie: Roel Goyens • met Cedric Denayer, Toni Vandenplas, Soetkin Claes, Lieve Matthij  •  2019 • 13 min - Kortfilm