Schoolvoorstelling: Kom HIER

ULTIMA THULE - 1ste graad Lager

Deze voorstelling is uitsluitend toegankelijk voor scholen.

Marco & Kubo zijn elkaar uit het oog verloren. Al heel lang. Maar uit het oog, wil niet altijd zeggen uit het hart. Dat weten ze allebei.

Konden ze elkaar maar terug ontmoeten zoals vroeger, bij die boom. Die boom met die rode stip op met daarboven geschreven: “U bent hier.”

Marco schrijft een brief maar een brief komt niet altijd aan. Dat is zeker!

Soms is er wind. Soms is er regen. En soms verdwaalt een brief. In de straten van je hoofd.

Kom Hier is een ode aan de verbeelding en de fantasie. In drie pogingen om een waardevolle connectie te herstellen volgen we via objecten, figuren, licht, schaduw en geluid een personage doorheen imaginaire werelden, die toch refereren aan de wereld waarin wij allen vandaag de dag leven.

Het uitgangspunt van deze nieuwe voorstelling is Italo Calvino's postmoderne reisverhaal. In dit verhaal vertelt Marco Polo zijn gastheer, keizer Kublai Khan, over zijn reizen naar de verschillende steden van zijn immense rijk. De keizer zelf heeft deze steden nooit met eigen ogen kunnen zien. Zij bestaan dus alleen door de beschrijvingen van Marco Polo. Bestaan deze steden echt? Wat is werkelijkheid en wat is fictie? Door deze "onzichtbare steden" maakt iedereen zijn eigen reis en interpretatie.