Schoolvoorstelling: SOLO

Vervloet & De Studio - 2de graad SECUNDAIR

Deze voorstelling is uitsluitend voor scholen.

Solo gaat over het onderzoek van wat wil jij later worden als je groot bent en waarom ergens gaandeweg we komen vast te zitten in de structuur van de maatschappij, de zoektocht naar de eigen identiteit. Met de inzet van de superpowers van de speelplaats. Het personage probeert verschillende dingen uit: een dirigent, een breakdancer, een businessman, een dokter en patiënt tegelijkertijd,

Wat wil jij later worden als je groot bent? Brandweerman? Voetballer? Tiktokker? Boekhoudkundig medewerker? Mama of papa? Goochelaar?Influencer? Of toch nog steeds piloot? Op de speelplaats kan alles. Kinderen remmen hun verbeelding niet en bepalen zelf de spelregels. ‘Jij bent de roze Power Ranger en ik de appelblauwzeegroene. Die bestaan toch niet? Nu wel.’

Ergens gaandeweg verliezen we deze superkracht en komen we vast te zitten in de structuur van de maatschappij. Vanaf het middelbaar moeten we precies al weten wat we gaan studeren en wat we later willen worden. Vanuit onze omgeving en andere plekken worden we gedwongen om te weten wat we later willen doen. Ja, maar wat danWord ik 60.000 uur van mijn leven administratief medewerker bij de gemeente of zal ik mijn geld kunnen verdienen met mijn droom? En wat als ik die droom niet kan vinden? Wie ben ik dan?

Solo gaat over dat onderzoek, de zoektocht naar de eigen identiteit. Met de inzet van de superpowers van de speelplaats. Het personage probeert verschillende dingen uit: een dirigent, een breakdancer, een businessman, een dokter en patiënt tegelijkertijd, … Solo wordt een fysieke, beeldende trip waarin een figuur grip probeert te krijgen op wie hij is of denkt dat hij moet zijn.

Vanuit een kinderlijke fantasie volgen we hem in zijn onderzoek waarbij het praktische onpraktisch absurd wordt. Een zoektocht die pendelt tussen realiteit en fantasie. Peter Pan op speed voor 12+ en alles daarboven.

MEER:

duur: nog niet bekend
lesmap beschikbaar